Claus Waidtløw

Tenor legacy – Celebrating Dexter Gordon 100 years

Claus Waidtløw, sax
Jacob Christoffersen, klaver
Daniel Franck, bas
Jeppe Gram på trommer

Sted: Designmejeriet, Alhøjvej 2, Stilling, 8660 Skanderborg
Billetter
lørdag
d. 18. marts
Kl. 20:00

Den amerikanske tenorsaxofonist Dexter Gordon der boede 14 år (fra 1962 til 1976) i Danmark, ville være blevet 100 i 2023. Han var i den grad med til at sætte København på verdenskortet som den førende jazz by i Europa. Han spillede jævnligt på Jazzhus Montmartre og satte et kæmpe aftryk i dansk jazz. Med sit fantastiske spil og sit karismatiske væsen inspirerede han en hel yngre generation af danske musikere.

Claus Waidtløw er en af vores mest sublime saxofonister. Danish Music Award vinder og højt skattet blandt sine inden- og udenlandske kollegaer for sit melodiske og indlevende spil. Han har spillet med en række af jazzens store stjerner her i blandt John Scofield, Toots Thielemanns, Christian McBride, Jeff Ballard, Kurt Elling, Eddie Gomez og Kurt Rosenwinkel. Dexter Gordon er en af Waidtløws favorit saxofonister og med denne turné hylder han – og sætter fokus på – ”Long tall Dexters” betydning for dansk jazz.

Med sig har Waidtløw en sand stjernekvartet:

Jacob Christoffersen er én af vores ypperste pianister. Modtager af Ben Webster prisen i 2013. Fra 2010 har Jacob – som Dexter i 60 ́erne – været en hyppig gæst på Jazzhus Montmartre, hvor han har ledet og/eller spillet med diverse konstellationer med internationale stjerner som Jeff ”Tain” Watts, Terry Linn Carrington, Peter Erskine, Rodney Green, Warren Wolf, Gregory Hutchinson, Lee Pearson, Kenny Washington og mange flere.
Er desuden sangerinden Sinne Eegs faste pianist.

Gruppen fuldendes af to af dansk jazz ́s mest ombejlede og respekterede sidemen, den storgroovende, svenske bassist Daniel Franck og modtager af jazzlegatet ”Årets musiker 2021” samt Jeppe Gram på trommer, som blev kåret som “Årets fynske jazzmusiker 2022”.

Glæd jer til en aften med Dexters kendte kompositioner og klassiske jazzevergreens, fremført af nogle af vores førende musikere – krydret med en anekdote eller to om ”Long tall Dexter”. Med de fire musikeres overlegne musikalske og instrumentale overskud, er der garanteret en intens, storswingende og nærværende jazzoplevelse af de helt store.
Link til hjemmesider: www.waidtlow.dk // www.jacobchristoffersen.com

Koncerten er støttet af Kuktursamvirket, Skanderborg Kommune

X

Tilmeld dig herunder!