Steen Rasmussen & Josefine Cronholm

Milton På Svenska

Steen Rasmussen Quarteta featuring Josefine Cronholm

Sted: Designmejeriet, Alhøjvej 2, Stilling, 8660 Skanderborg
Billetter
lørdag
d. 7. maj
Kl. 20:00

MILTON PÅ SVENSKA …skabt af den svenske sangerinde, Josefine Cronholm og pianisten Steen Rasmussen.

Steen Rasmussen Quarteta  dykker ned i den brasilianske sanger, Milton Nascimentos fantastiske musikunivers. Især musikken fra 1970´erne, som opstod ud af det brasilianske musikerkollektiv ”Clube da Esquina”. Kollektivet udgav to albums, som siden har været at finde blandt musikhistoriens store mesterværker.

For at nå dybere ind i musikken måtte Josefine omskrive teksterne til Skandinaviske forhold, hvilket forunderligt nok var nemmere, end man skulle tro. Vi mennesker har meget mere til fælles, end vi tror, når det kommer til de store følelser – melankolien, kærligheden, udlængslen. Det samme gælder musikken; den har i bandets versioner, ligesom teksterne, fået en Skandinavisk dialekt, hvilket jo er meget naturligt, eftersom, at musikerne har deres rødder her.

Musikken har i den grad fået nyt liv i de nyfortolkede versioner, hvor publikum, ikke mindst i kraft af de svenske tekstfortolkninger, inviteres indenfor i forunderlige og fortryllende fortællinger om livet, melankolien, kærligheden, udlængslen. Vi skal lytte til Brasiliansk musik som i bandets udgave har fået en nordisk ”twist”. Musik som først revolutionerede musikken i Brasilien og senere i resten af verden.

Orkestret består af de fremmeste musik-kunstnere fra Brasilien, Sverige og Danmark. Alle med en unik forståelse for, og indlevelse i denne smukke musik.

Bandet har en af Brasiliens store trommeslagere med os, nemlig Celso De Almeida. Han spiller med de største navne i Brasilien, bla. sangerinden Rosa Passos.

Medvirkende:
Josefine Cronholm  (SE) – vokal
Fredrik Damsgaard (DK) – bas
Steen Rasmussen  (DK) – piano
Celso de Almeida (BR) – trommer

Se dokomentarfilm om orkestrets besøg på Jazzklubben Cafe Central i Madrid
www.ekkofilm.dk/shortlist/film/cafe-central/

Orkesteret spiller live i DR – “fredagsscenen live”:
www.facebook.com/273293039349812/videos/1114549582342678?locale=da_DK

Link til orkestrets seneste album “Canta” – lyt til hele albummet på 4 minutter

Koncerten støttes økonomisk af Statens Kunstråd samt Kulturpuljen, Skanderborg Kommune.

X

Tilmeld dig herunder!