Lis Wessberg Yellow Map

Lis Wessberg: Yellow Map

LIS WESSBERG (trb)
ANDERS FILIPSEN (rhodes, keys)
LENNART GINMAN (b)
JEPPE GRAM (tr)

Sted: Walthers Musikcafe, Adelgade 115, 8660 Skanderborg
Billetter
lørdag
d. 1. oktober
Kl. 20:00

Med trombonen som det toneangivende instrument i dybfølt leg med det elektroniske univers, fremstår Lis Wessbergs nye band Yellow Map ganske unikt.

Trombonisten Lis Wessberg har for en stund lagt karrieren som side(wo)man til side for at skabe sin første udgivelse i eget navn. Udgivelsen hedder Yellow Map, og det er musikken fra denne udgivelse, bandet vil præsentere ved denne lejlighed. Alle kompositioner er Lis Wessbergs egne, skrevet til netop denne konstellation.

Yellow Map er et stilsikkert møde mellem det akustiske instrument og det elektroniske udtryk. Mødet udspiller sig i et forunderlig rum hvor både lys og mørke, inderlighed, glæde og eftertanke udfolder sig. Sammensmeltningen af de to universer, giver musikken et svævende, nutidigt og nærmest filmisk udtryk.

Wessberg har tydeligvis noget på hjerte, og oplevelser, hun gerne vil dele. Det mærkes i de sjælfulde kompositioner, i de harmonisk smukke arrangementer og i de nærmest drømmende improvisationer. At lytte til musikken er som at begive sig ud på en magisk togrejse gennem mytiske landskaber, fyldt med uberørt natur.

Lis Wessberg er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium i København i 1991 og har medvirket på mere en 40 udgivelser. Hun har spillet med hjemlige navne som Jan Kaspersen, Marilyn Mazur, Steen Rasmussen, Katrine Suwalski og Fredrik Lundin, og har desuden spillet og indspillet med bl.a Joyce Moreno, Bob Berg, Paulo Braga, Kid Creole & The Coconuts og Ernie Wilkins Almost Big Band feat. Randy Brecker.

Debutalbummet Yellow Map udkom på April Records oktober 2021 og har allerede høstet mange gode anmeldelser i både indland og udland. Uddrag fra anmeldelser i forbindelse med udgivelsen Yellow Map:

* Jazz Special – December 2021
Den mangeårige og alsidige erfaringsbaggrund synes at have fået Lis Wessberg til at destillere et udtryk, der koncentrerer sig om at sige det væsentlige. Ikke en tone for meget. Yellow Map er jazz til tiden og må høre til i feltet af årets stærkeste danske jazzudgivelser

• GAFFA – Oktober 2021
Og en stor del af skønheden skyldes altså Lis Wessbergs visioner og hendes evne til at betvinge trombonen, når den er næsten helt stille og langsom – en ”yderposition”, som stiller særligt store krav til betvingeren.”

• Jazznyt v. Niels Overgaard – Oktober 2021
Yellow Map hører til blandt årets helt store danske jazzudgivelser – Og får en kæmpe anbefaling herfra

Koncerten støttes økonomisk af Statens Kunstråd samt Kulturpuljen, Skanderborg Kommune.

X

Tilmeld dig herunder!