Flat Bop

Flat Bop

“Det er så sprødt og lækkert det her. Tilbagelænet Hammondorgeljazz, hvor souljazzen og hardboppen syder.” Niels Overgaard, JazzNyt

Sted: Walthers Musikcafe, Adelgade 115, 8660 Skanderborg
Billetter
torsdag
d. 30. maj
Kl. 20:00

Flat Bop: Nordisk Lyd, Amerikansk Orgeltradition

Flat Bop er en oprindeligt en trio, der tager udgangspunkt i hammondorglet, som er stammen i bandets lyd. Saxofonen og trommerne er med til at fuldende det klassiske trioformat, som især ses i den amerikanske orgeljazz. Hertil er guitaren senere blevet tilføjet med Bo Møller Petersen, der har været med til at præge bandets lyd i en anderledes retning. Musikken tager udgangspunkt i den jazzede tradition og har udviklet sig til at være en blanding af forskellige genrer som fx funk, soul og blues til mere moderne kompositioner med et nordisk afsæt, der stikker mere ud fra de gængse rammer.

I begyndelsen af 2021 var bandet i studiet i Aarhus for at indspille deres seneste plade, El Butcho. Titlen er en fortsættelse af det samme vrøvleagtive sprog, som prægede første album, der hed Soupe de Loop. Titlen refererer til en ung slagterdreng, der mildest talt ikke er for heldig i sit arbejde som slagterdreng. Det er ikke et gennemgående tema på albummet, at det handler om slagterdrengen, men det er her, musikken starter – med nummeret The Butcher.

Bandet har optrådt hovedsageligt spillesteder og festivaler i Danmark og Norge. Herudover er musikken fra Soupe de Loop blevet spillet på P8 Jazz fast i 2021 & 2022.

Musikere:
Christoffer Gausdal Find, saxofon
Gunnar Sjur Ringøen, hammondorgel
Chris Falkenberg, trommer
Bo Møller Petersen, guitar

Anmeldelser

Tilsammen levendegør de fire den musik, der nok er ny, men også rundet af den tradition, der afspejles i orkesterets navn. Albummets vrøvletitel er volapyk, men en god spejling af det karakteristisk uhøjtidelige og særegne udtryk, som orkesteret fremelsker. Musikken er drillende, præget af smittende livsglæde, og så inviterer den op til dans – trods temposkift”. Ivan Rod, GAFFA

Koncerten er støttet af Kunstfonden og Kulturpuljen, Skanderborg Kommune.

X

Tilmeld dig herunder!